İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK

İŞ-VE-SOSYAL-GÜVENLİK

İş hukuku; başkasına bağımlı olarak veya başkasının organizasyonuna girmek suretiyle yapılan iş nedeniyle ortaya çıkan hukuki ilişkileri düzenler. Bağımsız çalışanlar iş hukukunun kapsamına girmezler. İş hukukunun kapsamına giren konuları başlıca; iş hukukunun genel esasları, bireysel iş hukuku ve toplu iş hukuku bölümleri altında toplamak mümkündür. Özetle iş hukuku; işçi ve işveren arasındaki ilişkiyi düzenlemektedir. İş ilişkisinde işçi çoğu zaman zayıf konumdadır. Bu nedenle iş mevzuatı işçiyi korumaya yönelik düzenlemeler içerir. Özellikle haksız işten çıkarmalarda ve iş kazalarında işçi lehine düzenlemeler yapılmıştır.

Hukuk büromuz İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku kapsamında, dava öncesi danışmanlık hizmeti, işçi ve işveren arasında gerçekleşen her türlü uyuşmazlıkla ilgili arabuluculuk ve uzlaştırma görüşmelerinde ve işçilik alacakları davalarında müvekkillerin haklarının en etkin şekilde çözümlenmesi maksadıyla taraf vekili olarak katılmaktadır.

Hukuk büromuz, hangi nedenden kaynaklanırsa kaynaklansın ‘İş Hukuku‘ ile ilgili titiz bir hazırlık çalışması yaparak uyuşmazlıkların çözümünü kolaylaştırmaktadır.